למידה

אני מכשירה נשות מקצוע, מדריכה ומלמדת במסגרות פרטיות וציבוריות כ-15 שנה.

אני חשה סיפוק עצום, לראות איך כל מטפלת לוקחת את הידע והכלים שהצעתי לה והופכת אותם לשלה, מתאימה אותם לעצמה, לסגנונה האישי, לאוכלוסיה בה היא מטפלת.

כשאני מלמדת אני מביאה איתי חיבור בין ידע תאורטי עדכני ומעמיק לבין כלים ישומיים. בתור מטפלת יש לי מחויבות גדולה להנגיש את הידע התאורטי למטפלות אחרות ולמשפחות כדי שישרת את הטיפול בילדים ואת התפתחותם.

כמו בטיפול, גם בלמידה, אני מאמינה בצמיחה מתוך הצלחות וחוזקות מבלי לוותר על התבוננות אמיצה במה שדורש דיוק או שינוי.
אני שמחה על האפשרות להכשיר מאות נשות מקצוע להעניק להן ידע ולחבר אותן למשאבים העומדים לרשותן וליכולות המקצועיות שלהן.
כל נושא ניתן ללמוד במגוון דרכים ולהעמיק לפי הצורך והמשאבים.

כדי לדעת איך אפשר ללמוד, לחצו כאן

מה אפשר ללמוד איתי

משחק ומשחקיות

״כבר יש לך כנפיים, כל שנותר לך הוא לעוף״
פיתוח משחק ומשחקיות במרחבי הטיפול והחינוך

משחק הוא אחד העיסוקים המרכזיים של כל ילד. היכולת לשחק חיונית להתפתחותו הרגשית, החברתית, הקוגניטיבית והתנועתית. כאשר מתבוננים בילד משחק יש להבחין בין השימוש הטכני בצעצוע לבין היכולת לשחק, להיות בעמדה משחקית playfulness. יכולת זו היא ממרכיביו החיוניים של המשחק.

מחקרים אקדמאיים וניסיון קלני מראים כי לילדים עם עיכובים התפתחותיים קשיים משמעותיים ביכולת לשחק. לכן חשוב מאוד לשחק איתם, לתת להם הזדמנות לשחק וללמד אותם לעשות זאת.

ויסות חושי ו-ASD

"דברים שרואים משם לא רואים מכאן"
ויסות חושי מנקודת מבטם של אנשים עם ASD

ויסות חושי הינו תהליך בו אנו קולטים מידע מהגוף והסביבה באמצעות מערכות התחושה השונות, מעבדים אותו ומשתמשים בו לצורך הסתגלות לסביבה. השתתפותו של האדם במגוון עיסוקי היום יום מתבססת על תהליך זה.

שיחות עם אנשים עם ASD כמו גם מחקרי מוח, מעידים כי לאנשים עם ASD מאפייני חישה שונים. המשפיעים באופן דרמטי על תפקודם ומחייבים התייחסות טיפולית מתאימה!

אכילה ו-ASD

״לאכול זה לא כל-כך פשוט״
התערבות טיפולית באכילה בקרב ילדים עם ASD

הפה הוא שער הכניסה לגופנו. יש לו תפקיד חשוב בנשימה, אכילה, ויסות ודיבור. פעמים רבות, ילדים עם ASD מראים התנהגויות חריגות סביב הפה. אכילה בררנית, השמעת קולות, נשיכה, הכנסת חפצים לפה, ריור רב, אכילה לא מאורגנת ועוד. חלקן מבטאות קושי ספציפי באזור הפה ואחרות קשורות לליקויים רחבים יותר בתשתית הגופנית, בתכנון תנועה, ויסות חושי ורגשי. על מנת לטפל באופן מקצועי יש לזהות את מוקדי הקושי ולבנות תוכנית התערבות מותאמת אישית.

יוזמה

"כן מדברים עם הידיים"
הקשר בין יוזמה תנועתית לתקשורת ולמידה בקרב פעוטות וילדים עם ASD

יזימה תנועתית היא היכולת להוציא לפועל תנועה. (להושיט יד כדי שירימו אותי, לקשקש ברעשן, לסובב את הראש כשקוראים לי ועוד') היכולת ליזימה תנועתית חיונית לביסוס כישורי חיים, ללמידה, לפיתוח ושימוש במיומנויות חברתיות ותקשורתיות. היא מושפעת ממרכיבים כמו, תכנון תנועה, תפקודים ניהוליים ומצב רגשי. מחקרים אקדמאיים וניסיון קליני מראים כי לילדים עם ASD מאפייני יזימה ותנועה יחודיים. יש להתחשב בהם על מנת לעודד ולפתח יוזמה.

עבודה עם הורים

"אין תינוק בלי אם, אין אם בלי תינוק" (ד' ויניקוט)
ביסוס קשר טיפולי עם הורים המביאים את ילדם לטיפול

הורים המביאים את ילדם לטיפול של מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת או פיזיותרפיסטית. כדי שישפר מיומנות מסוימת. מה מקומם בטיפול?
מחקרים מראים ששותפות ההורים בטיפול הינה מרכיב חיוני להצלחתו. מהי השותפות הזו? כיצד יוצרים אותה? איך עובדים עם אנשים מבוגרים?
אין ספק שהיחסים של אשת המקצוע עם ההורים המביאים את ילדם לטיפול, הינם יחסים מורכבים. הכרות עם מודלים תאורטיים של עבודה עם הורים לצד הבנת וחקירה של המקום האישי של כל מטפלת וכלים מקצועיים יאפשרו בניה של יחסים טיפוליים מייטיבים עם ההורים.